آخرین اخبار
کد مطلب: 78511
نگران مسئله فرهنگ هستم/ اميدوارم مسئولان فرهنگي بدانند که چه مي‌کنند
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 802

به گزارش سلام لردگان، به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز (پنجشنبه) در ديدار رئيس و نمايندگان مجلس خبرگان رهبري، در سخنان مهمي ضمن برشمردن برخي از واقعيات جهاني به تبيين «وظايف اصلي مسئولان نظام اسلامي» در شرايط حساس و پيچيده کنوني پرداختند و تأکيد کردند: «واقع بيني و ديدن نقاط مثبت فراوان در کنار برخي نقاط ضعف»، «افتخار به نسل جوان مؤمن و انقلابي»، «استفاده از ظرفيت هاي بي شمار داخلي و ملي»، «غفلت نکردن از دشمني دشمنان»، «مرزبندي صريح و شفاف با جبهه استکبار»، «نترسيدن از دشمن»، «تکيه به مردم و تقويت حرکت جهادي»، «حفظ و تقويت وحدت ملي»، «توجه به فرهنگ ديني و انقلابي»، و «گفتمان سازي»، از وظايف خطير مسئولان نظام در سطوح مختلف است.

رهبر انقلاب اسلامي در ابتداي سخنان خود با اشاره به جايگاه ويژه مجلس خبرگان در مجموعه ارکان نظام، گفتند: اجتماع علماء، بزرگان و مجتهدان ملت ايران در نشست هاي مجلس خبرگان همواره داراي اهميت است اما اين اهميت در برخي شرايط و دورانها مضاعف مي شود که شرايط کنوني از جمله ي اين مقاطع است.

حضرت آيت‌الله خامنه اي با اشاره به تحولات مهم و پيچيده ي امروز در دنيا و منطقه، «خودنگري و بازيابي وظيفه» را از جمله مسئوليت هاي اين دوران خواندند و افزودند: در چنين شرايطي همه ارکان نظام از جمله مجلس خبرگان، بايد نگاه مبتکرانه و اساسي به واقعيات جهان داشته باشند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي سپس به تبيين برخي از واقعيات امروز جهان پرداختند و خاطرنشان کردند: آغاز تحولات اساسي در جهان و منطقه و آشکار شدن نشانه هاي آن در نقاط مختلف از جمله شمال آفريقا، آسيا و اروپا، يکي از واقعيات امروز است که بايد اين نشانه ها را ديد و با رصد تحولات، آنها را مورد بررسي دقيق قرار داد.

بر هم خوردن آرامش ظاهري جبهه استکبار و قدرتهاي سنتي حاکم بر دنيا، دومين واقعيتي بود که رهبر انقلاب اسلامي به آن اشاره کردند و گفتند: يکي از نشانه هاي بر هم خوردن اين آرامش ظاهري، بحران اقتصادي اروپا و آمريکا است که علائم ورشکستگي اقتصادي آنها در حال آشکار شدن است.

حضرت آيت الله خامنه‌اي، شکست در عرصه اخلاقي و پايمال شدن انسانيت و پديدار شدن هويت اصلي تمدنِ غربي مبتني بر اومانيسم را يکي ديگر از نشانه هاي برهم خوردن آرامش ظاهري جبهه استکبار برشمردند و خاطرنشان کردند: قتل و غارت و خشونت، فساد و شهوت راني هاي مسخ کننده همچون ترويج ازدواج همجنس گرايان، حمايت صريح از تروريسم خشن و وحشي در منطقه و اهانت آشکار به مقدسات و بزرگان دين، نمونه هاي عيني از شکست تمدن غرب در مسائل اخلاقي است.

ايشان، فروريختن پايه هاي علمي و هويتي تمدن غرب، يکي پس از ديگري و نفرت عمومي از امريکا و قدرتهاي ديگر و بي آبرويي بين المللي آنها را از ديگر نشانه ها و واقعيات امروز جهان دانستند و افزودند: بيداري ملتها بويژه بيداري اسلامي و اوج گرفتن استقامت اسلامي واقعيت ديگري از اوضاع امروز جهان است.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به موضع گيري برخي افراد در مقابل واژه «بيداري اسلامي»، تأکيد کردند: اکنون مشخص شده است که اين بيداري کاملاً مرتبط به اسلام بوده و اگرچه در ظاهر آن را خاموش کردند اما "روح خودباوري و احساس هويت اسلامي" هيچگاه از بين نخواهد رفت و اکنون نيز از بين نرفته است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، رشد ايستادگي و بالندگي اسلامي ملت ايران و روحيه استقلال خواهي اين ملت را بعد از گذشت 35 سال، يکي از واقعيات مهم دنياي امروز برشمردند و خاطرنشان کردند: روحيه انقلابي همچنان در ملت ايران زنده است و آنچه که در راهپيمايي 22 بهمن امسال اتفاق افتاد، يک پديده بي نظير و تأييد کننده همين موضوع است.

ايشان بعد از بيان برخي از واقعيات مهم دنياي امروز، به تبيين وظايف مسئولان نظام اسلامي در شرايط حساس  و پيچيده کنوني پرداختند.

رهبر انقلاب اسلامي در اين خصوص دوازده وظيفه را براي مسئولان نظام اسلامي مشخص کردند.

واقع بيني و ديدن نقاط قوت فراوان در کنار برخي نقاط ضعف، نخستين وظيفه اي بود که حضرت آيت‌الله خامنه‌اي به آن اشاره کردند و گفتند: واقعيت آن است که انقلاب اسلامي ايران برخلاف انقلاب‌هاي معمول در دنيا، با وجود گذشت بيش از سه دهه از پيروزي آن، همچنان سرزنده و شاداب است و از اسلام و استقلال و ايستادگي ملي و توسعه درون زا و عدالت سخن مي گويد و براي اين اهداف بزرگ، تلاش مي کند.

افتخار به نسل جوان متدين و انقلابي و قدر دانستن اين جوانان، دومين وظيفه اي بود که رهبر انقلاب اسلامي به مسئولان گوشزد کردند و افزودند: شأن نسل جوان کنوني انقلاب، بالاتر از جوان نسل اول انقلاب است زيرا جوان امروز با وجود آنکه پيروزي انقلاب و مسائل بعد از آن را نديده و در معرض انواع آسيب هاي ناشي از فضاي مجازي و ماهواره ها نيز قرار دارد اما متدين است و پاي انقلاب ايستاده است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي توجه به ظرفيت هاي بي شمار داخلي و ملي و استفاده از آنها را يکي ديگر از وظايف مسئولان دانستند و خاطر نشان کردند: خوشبختانه مسئولان کشور از جمله مسئولان دولت جديد، همه از ظرفيت هاي بي شمار داخلي آگاهند و بر لزوم استفاده از آنها معتقدند.

ايشان افزودند: همين ظرفيت هاي فراوان داخلي بود که مجموعه مسئولان نظام را به موضوع اقتصاد مقاومتي رهنمون کرد.

رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد بر اينکه غفلت نکردن از دشمني دشمنان يکي ديگر از وظايف مهم مسئولان است، گفتند: تا هنگامي که نظام اسلامي و ملت ايران بر اصول اسلام و انقلاب و استقلال، پايبند است، دشمن از دشمني خود دست بر نخواهد داشت بنابراين نبايد از دشمن غافل شد.

حضرت‌آيت الله خامنه اي تأکيد کردند: جبهه استکبار نسبت به ملت ايران، کينه عميقي دارد و امروز همه، عمق کينه و بغض دشمنان را در صحبتهاي آنها مي بينند.

ايشان اجرايي کردن سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي را از ديگر وظايف مسئولان دانستند و افزودند: دشمن با وجود بغض و کينه عميق، از مقابله با نظام اسلامي و ملت ايران عاجز است و به دليل اين عجز، به تحريم روي آورده و خود آنها نيز مي دانند که ابزار تحريم از ابتداي انقلاب تاکنون، بي فايده بوده است.

رهبر انقلاب اسلامي، تهديد نظامي لفظي مقامات امريکايي را نشانه بي فايده بودن تحريم ها دانستند و خاطرنشان کردند: اتفاق نظري که امروز در ميان رؤساي سه قوه و همچنين مسئولان دولتي اعم از رئيس جمهور محترم و وزرا درخصوص اجراي اقتصاد مقاومتي وجود دارد نويد دهنده آن است که به لطف خدا، اقتصاد مقاومتي بر تحريم ها و ترفندهاي دشمنان فايق خواهد آمد.

حضرت آيت‌الله خامنه اي، «تکيه به مردم و حرکت جهادي» را يکي ديگر از وظايف مهم مسئولان برشمردند و گفتند: از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي تاکنون، در هر مقطعي که مردم به وسط ميدان آورده شدند و با نام خدا، حرکت جهادي آغاز شد، پيروز آن ميدان بوديم که نمونه هاي عيني آن، پيروزي انقلاب اسلامي و پيروزي در هشت سال دفاع مقدس است.

ايشان، توجه دائمي مسئولان و مقايسه شرايط کنوني و توانايي هاي امروز با شرايط سال هاي قبل را يکي از وظايف دانستند و درخصوص هشتمين وظيفه مسئولان افزودند: مسئولان بايد با جبهه دشمن مرزبندي صريح و شفاف داشته باشند، بخصوص در شرايط کنوني.

رهبر انقلاب اسلامي تأکيد کردند: برخي در اين خصوص مغالطه مي کنند و اينگونه القا مي کنند که مرزبندي به معناي قطع رابطه با دنيا است در حاليکه مرزبندي با جبهه دشمن، همانند مرزهاي جغرافيايي، نسبت ما و دشمن را مشخص مي کند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با انتقاد از برخي افراد که تلاش دارند به بهانه جهاني شدن، موضوع استقلال را کمرنگ کنند، افزودند: استقلال يک مرز است و کسانيکه سعي مي کنند مرزهاي ديني و عقيدتي و مرزهاي سياسي را کمرنگ و يا محو کنند، به مردم و کشور خدمت نمي کنند.

ايشان خاطرنشان کردند: کسي مخالف ارتباط با جهان نيست اما بايد مشخص شود که با چه کشورهايي ارتباط داشته باشيم و اين ارتباط چگونه باشد.

رهبر انقلاب اسلامي همچنين با انتقاد از کسانيکه به بهانه برخي مشکلات، افرادي را که استقامت کرده اند، ملامت مي کنند، گفتند: برخي تصور نکنند که اگر ما تسليم دشمن شويم، مشکلات حل خواهد شد.

حضرت آيت‌الله خامنه اي افزودند: من از مسئولان کشور که در مقابل دشمن موضع صريح مي گيرند و منفعل نبودن ملت ايران و انقلاب اسلامي را صراحتاً اعلام مي کنند، واقعاً تشکر مي کنم و اينگونه موضع گيريهاي صريح در مقابل دشمن، بايد بصورت گفتمان درآيد.

ايشان، وظيفه ديگر مسئولان را، «بيمناک نشدن از دشمن و اتکاء به خداوند» دانستند و تأکيد کردند: امروز دشمنان ملت ايران جزو بدنام ترين ها هستند. دولت امريکا در سطح بين المللي به عنوان يک بازيگر خشن و جنايتکار و ناقض حقوق انسانها شناخته مي شود و در داخل امريکا نيز به عنوان يک رژيم دروغگوي مزوّر شناخته شده است و امروز اعتماد مردم امريکا به دولت خودشان در پايين ترين سطح قرار دارد.

رهبر انقلاب اسلامي افزودند: بنابر اين نبايد از چنين دولت بي آبرويي به خود ترس راه داد و اگر با خدا و براي خدا باشيم، قطعاً خداوند به ما کمک خواهد کرد.

«حفظ و تقويت وحدت ملي» اعم از وحدت مذهبي و وحدت اقوام در کشور دهمين وظيفه اي بود که حضرت آيت الله خامنه اي براي مسئولان بيان کردند.

ايشان توجه به فرهنگ ديني و انقلابي را يکي از وظايف خطير مسئولان دانستند و با اشاره به اظهار نگراني نمايندگان مجلس خبرگان از مسائل فرهنگي کشور، تأکيد کردند: من هم از مسائل فرهنگي نگرانم و در اين نگراني نمايندگان محترم خبرگان سهيم هستم.

رهبر انقلاب اسلامي افزودند: دولت محترم بايد به اين موضوع توجه کند و مسئولان فرهنگي نيز بايد توجه داشته باشند که چه مي کنند، زيرا در مسائل فرهنگي نميتوان بي ملاحظه‌گي کرد.

حضرت آيت الله خامنه‌اي خاطرنشان کردند: مسئله فرهنگ مهم است زيرا اساس ايستادگي و حرکت نظام اسلامي، مبتني بر حفظ فرهنگ اسلامي و انقلابي و تقويت جريان فرهنگي مؤمن و انقلابي است.

ايشان گفتند: واقعاً همه بايد قدر جوانان مؤمن و انقلابي را بدانند زيرا همين جوانان هستند که در روز خطر، سينه سپر مي کنند.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به کثرت جوانان مؤمن و انقلابي در عرصه فرهنگ و ديگر عرصه ها، تأکيد کردند: کسانيکه به اين جوانان با بدبيني نگاه مي کنند و تلاش دارند آنها را منزوي کنند، به انقلاب و کشور خدمت نمي کنند.

حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: البته اين جوانان مؤمن و انقلابي هيچگاه منزوي نخواهند شد.

آخرين وظيفه‌اي که رهبر انقلاب اسلامي براي مسئولان مطرح کردند، گفتمان سازي بود.

حضرت آيت الله خامنه‌اي گفتند: مطالبي که گفته شد بايد بصورت گفتمان و باور عمومي درآيد که لازمه آن هم تبيين منطقي و عالمانه اين مسائل، به دور از زياده روي هاي گوناگون و با زبان خوش است.

در ابتداي اين ديدار آيت الله مهدوي کني رئيس مجلس خبرگان رهبري با اشاره به برگزاري دو روزه پانزدهمين اجلاس خبرگان، از حضور اکثريت قريب به اتفاق اعضا در اين اجلاس تشکر و نکاتي درخصوص مباحث مطرح شده بيان کرد.

همچنين آيت الله يزدي نايب رئيس مجلس خبرگان، گزارشي از نشست دو روزه مجلس خبرگان ارائه کرد.

بررسي روند مذاکرات هسته اي و تأکيد بر حفظ حقوق هسته اي کشور، تبيين مسائل اقتصادي و لزوم توجه به بانکداري بدون ربا، تأکيد بر اهميت و اجراي اقتصاد مقاومتي و پرهيز از شعار زدگي در اين باره، حمايت از دولت، و نگراني اعضاي خبرگان از مسايل فرهنگي از جمله نکاتي بود که نايب رئيس مجلس خبرگان در گزارش خود از آنها به عنوان مهمترين محورهاي مباحث، نطقها و مذاکرات اعضاي مجلس خبرگان در اجلاسيه اخير ياد کرد.

انتهاي پيام

 

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس